Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / Sărbătoarea împărătească „Întâmpinarea Domnului” în localitatea Slava Cercheză.

Sărbătoarea împărătească „Întâmpinarea Domnului” în localitatea Slava Cercheză.

La invitația preotului paroh al parohiei „Sfântul mare mucenic Dimitrie”, părintele Afanasii Ivanov, Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscopul Slavei Flavian, a vizitat loc. Slava Cercheză (jud. Tulcea), pentru a săvârși slujba praznicului împărătesc „Întâmpinarea Domnului”, sărbătoare ce este și hram al „bisericii de iarnă” a acestei parohii. În vremea sfintelor slujbe, IPS Sale i-au slujit protoiereul Luchian Abramov, iereul Afanasii Ivanov, arhidiaconul Amfilohie (Chioc), diaconul Alexandru Ivanov și diaconu Cornel (Gurei).

La sfârșitul slujbei, vlădica Flavian s-a adresat credincioșilor în predica IPS Sale, în care a explicat însemnătatea sărbătorii și a chemat pe toți a valorifica „întâia întâlnire cu Dumnezeu prin Sf. Botez” și a reînnoi periodic această întâlnire prin celelalte sfinte Taine ale Bisericii. De asemenea a accentuat o importanță deosebită tainei Spovedaniei și tainei Împărtășirii.

La finalul cuvântării, preotul paroh Afanasii a mulțumit din inimă chiriarhului Slavei, pentru slujba arhierească deosebită săvârșită și pentru cuvintele de învățătură și a invitat toți credincioșii a lua parte  la agapa frățească pregătită pentru toți cei adunați cu prilejul hramului.

Sretenie 2015_1

Sretenie 2015_2

Sretenie 2015_3

Sretenie 2015_4

Sretenie 2015_5

Sretenie 2015_6

Sretenie 2015_7

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA