Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2020
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / Arhiva / Vizita arhierească la Cernavodă

Vizita arhierească la Cernavodă

biserica cern

În oraşul Cernavodă, judeţul Constanţa, a început construcţia unei biserici ortodoxe de rit vechi, cu hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, pentru ruşii lipoveni din localitate. Fiind o comunitate mai mică, construirea acestui lăcaş sfânt necesită cheltuieli mai mari decât posibilităţile acesteia. Călăuzindu-se după învăţătura Sf. Scripturi, care ne învaţă se ne ajutăm semenii, staroverii din Cernavodă au cutreierat satele lipoveneşti, şi nu numai, pentru a obţine fondurile necesare construcţiei. Pentru toţi cei care au răspuns cerinţei lor, ei le aduc calde mulţumiri şi se roagă ca cele date să fie primite de bunul şi milostivul Dumnezeu.

cernavoda 2

Interesându-se de mersul lucrărilor, I.P.S. Flavian, Arhiepiscop al Slavei, însoţit de Părintele Petru, preot la Parohia din Ghidăreşti, a făcut o vizită credincioşilor ortodocşi din Cernavodă, cu care a stat de vorbă despre planurile de viitor ale acestei mici comunităţi. După exprimarea mai multor păreri, s-a hotărât să se convoace în scurt timp o adunare a tuturor staroverilor din Cernavodă pentru a se lua hotărâri concrete privind comunitatea locală pe plan spiritual.

cernavoda1

La plecare, înaltul oaspete a asigurat că vor avea tot sprijinul din partea Episcopie Slavei, şi al Înalt Prea Sfinţiei Sale în mod special, în rezolvarea problemelor, dându-le arhiereasca binecuvântare.

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA