Calendar
Старый/c - S/v Среда/Miercuri Новый/с - S/n
4 Decembrie 17 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului

Св. влмц. Варвары и св.мц. Иулиянии (6). Прп. Иоанна Дамаскина (4). Прп. отца нашего Иоанна коловодскаго. Иже во свв. отца шашего Геннадия, архиеп. новгородскаго. Празднование явлению иконы Пресвятыя Богородицы Дамаскиновой Троеручицы.

Sfânta mare Muceniţă Varvara. Sfânta Muceniţă Iuliana. Cuviosul Ioan Damaschin. Sfântul Ierarh Ghenadie.
Пища с маслом/Hrana cu ulei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 31 decembrie 2012. Sfințirea Sfântului Prestol în loc. Ghindărești

31 decembrie 2012. Sfințirea Sfântului Prestol în loc. Ghindărești

În data de 31 decembrie (stil nou) IPS Flavian, Arhiepiscopul Slavei, s-a deplasat în localitatea Ghindărești, jud. Constanța pentru a săvârși slujba de sfințire a Sfintei Mese cu hramul „Intrarea Domnului nostru Isus Hristos în Ierusalim”, pentru biserica mare a parohiei, ce este în renovare și va avea să fie sfințită cu hramul ce l-a avut și până la renovare, „Înălțarea Domnului”.


Slujba de sfințire a debutat cu slujba Vecerniei și a Privegherii, urmând ca la orele 04:00, în zori, să aibă loc rânduiala propriu-zisă, totul încheindu-se prin săvârșirea primei sfinte Liturghii Arhierești pe Prestolul nou-sfințit de către Întâistătătorul Eparhiei, avându-i ca slujitori pe clericii parohiei, fiind prezenți și credincioși ai locului.


La finalul Sfintei Liturghii, IPS Flavian a teologhisit Biserica  ca fundament al Ortodoxiei, vorbind despre simbol, însemnătate și importanța sfințirii unei noi biserici sau unei sfinte mese.


Sfintire Sf. Mese_1


Sfintire Sf. Mese_2


Sfintire Sf. Mese_3


Sfintire Sf. Mese_4


Sfintire Sf. Mese_5

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA