Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 28 aprilie 2013. Intrarea Domnului în Ierusalim

28 aprilie 2013. Intrarea Domnului în Ierusalim

Astăzi, 28 aprilie 2013 (stil vechi), in Duminica a șasea din Postul Sfintelor Pasti, zi in care creștinii ortodocși de rit vechi prăznuiesc „Intrarea in Ierusalim a Mântuitorului nostru Isus Hristos”, Înaltpreasfinția Sa Flavian, Arhiepiscopul Slavei a oficiat Sfânta Liturghie Arhiereasca în biserica ”Înălțarea Domnului”, din comuna Ghindărești jud. Constanța.

Sărbătoarea a început cu slujba Privegherii in seara zilei de 27 aprilie, unde au fost sfințite și crenguțele de sălcii,  continuând cu Sfânta Liturghie.

La sfârșitul slujbei, I.P.S. Flavian, in cuvântul de învățătură rostit, a explicat pericopa evanghelică, arătând însemnătatea deosebită a acestui Praznic Împărătesc si îndemnându-i pe credincioși sa se pregătească duhovnicește pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea din morți a Domnului si Mântuitorului nostru Isus Hristos.

La această mare sărbătoare a creștinătății ortodoxe prăznuită la parohia „Înălțarea Domnului” au participat numeroși credincioși din localitate.

 

 

 

 

 

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA