Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 22 mai 2016 Sărbătoarea aducerii cinstitelor moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae la Bari în satul Slava Rusă

22 mai 2016 Sărbătoarea aducerii cinstitelor moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae la Bari în satul Slava Rusă

Pe data de 22 mai 2016 (stil nou), în Duminica a 4-a după Paști, cea a slăbănogului, parohia de rit vechi a satului Slava Rusă (județul Tulcea) și-a sărbătorit hramul Aducerea cinstitelor moaște ale celui între sfinți părintelui nostru Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, în orașul Bari. La sărbătoare a fost invitat și arhiepiscopul de Slava Flavian, care a săvârșit arhiereasca liturghie împreună cu părintele protoiereu Luchian Abramov (preot paroh), părintele protoiereu Simeon Lavrente (Carcaliu), părintele protoiereu Ioan Maroz (Sarichioi), părintele preot Afanasie Ivanov (Slava Cercheză) și părintele preot Andrei Andreiov (Carcaliu).

La Sfânta slujbă au participat de asemenea și reprezentanți ai cinului diaconesc din toată eparhia: părintele arhidiacon Amfilohie (Chioc) (Sfânta Mănăstire Uspenia), părintele diacon Pavel Xenofont (Jurilovca), părintele diacon Alexandru Ivanov (Slava Cercheză) și diaconul locului, părintele Cornilie Gurei.

Biserica s-a umplut de credincioși, iar stranele de cititori și cântăreți învățați. Toți aceștia au adus calde rugăciuni acestui sfânt a lui Dumnezeu, care ajută întotdeauna pe cei ce îi cer ajutorul. În timpul Dumnezeieștii Liturghii vlădica Flavian a săvârșit și două hirotesii, prima în ”sveschenosets”, iar a doua în citeț, adăugând slujitori bisericești în rândul celor deja existenți. În predica sa, arhiereul s-a adresat oamenilor, spunându-le despre sensul adânc al minunii pe care a săvârșit-o Hristos cu slăbănogul, și a adăugat că și noi ar trebui cu toții să căutam vindecarea trupurilor și sufletelor noastre la Dumnezeu, mai ales prin intermediul preoțimii, care trebuie să fie mereu pregătită să-i ajute pe toată lumea. Vlădica a adus un adevărat exemplu de slujire preoțească prin chipul Sfântului Nicolae, care și-a jertfit întreaga viață slujirii lui Dumnezeu, dar și a aproapelui.

În încheiere, arhiepiscopul Flavian i-a felicitat încă odată pe cei prezenți cu ocazia hramului bisericii, iar părintele paroh i-a invitat pe aceștia să ia parte la agapa bisericească făcută în cinstea sărbătorii.

Nicola vara 2016_1

Nicola vara 2016_2

Nicola vara 2016_3

Nicola vara 2016_4

Nicola vara 2016_5

Nicola vara 2016_6

Nicola vara 2016_7

Nicola vara 2016_8

Nicola vara 2016_9

Nicola vara 2016_10

Nicola vara 2016_11

Nicola vara 2016_12

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA