Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 21 mai 2015 (stil nou). Înălțarea la cer a Domnului - localitatea Ghindărești.

21 mai 2015 (stil nou). Înălțarea la cer a Domnului - localitatea Ghindărești.

În ziua de 21 mai 2015 (stil nou) cu prilejul sărbătorii „Înălțarea Domnului”, Înaltpreasfinția Sa Flavian, Arhiepiscopul Slavei, a săvârșit slujba arhierească în loc. Ghindărești (jud. Constanța). Deși după procesele de restaurare a catedralei parohiei, hramul poartă numele sărbătorii „Intrarea Mântuitorului în Ierosalim”, părintele paroh - Afanasii a invitat pe IPS Flavian la sărbătoarea „Înălțării Domnului”, pentru a păstra vie blajina tradiție ce dăinuie de mulți ani. La sfânta sărbătoare, arhiereului i-au slujit preoții localității - protoiereul Afanasii Gavrilă și preotul Petru Evtei, și de asemenea preotul Vasile Varona (Cernavodă). Din cinul diaconesc au slujit arhidiaconul Amfilohie (Chioc -  mănăstirea de călugări „Uspenia”) și diaconul Cornilii Gurei (Slava Rusă).

Slujba închinată Domnului a fost desfășurată în biserica principală a localității. Această biserică este una din cele mai mari și mai frumoase biserici ortodoxe de rit vechi din România. Mulți credincioși ai parohiei cât și numeroși oaspeți au umplut biserica încăpătoare și au adus rugăciunile lor fierbinți „Dumnezeului Înălțat la ceruri”. În decursul sfintei slujbe, preoțimea a săvârșit de asemenea și slujba de pomenire a ostașilor de rit vechi, căzuți pe câmpurile de bătălie, apărând Patria.

După terminarea Dumnezeieștii Liturghii vlădica Flavian a felicitat pe toți cei aflați în lăcașul Domnului cu prilejul marii sărbători și a explicat într-o predică plină de inspirație despre semnificația sărbătorii și importanța ei în viața noastră creștină. După petrecerea de 40 de zile pe pământ, Dumnezeul cel Înviat lasă pe ucenicii Săi și se ridică la Cer, unde își ocupă locul Său „de-a dreapta Tatălui”. Speranța oamenilor la mântuire se întărește și cu promisiunea lui Hristos, aceea că în scurtă vreme va trimite pe Duhul Sfânt ucenicilor, pentru ai desăvârși cu Harul. Arhiereul a îndemnat a se lua aminte la aceea, că Dumnezeu a acordat o atenție deosebită omului și trupului omenesc, făcându-l părtaș la Taina Sfintei Treimi, întrucât Singur Dumnezeu - Fiul „S-a îmbrăcat” în el, „L-a purtat” 33 de ani pe pământ și S-a înălțat cu el la Cer. În încheierea predicii, părintele Afanasii a adăugat felicitările sale cu prilejul sărbătorii și a invitat ăe toți să se întărească la agapa frățească.

Voznesenie 2015_1

Voznesenie 2015_2

Voznesenie 2015_3

Voznesenie 2015_4

Voznesenie 2015_5

Voznesenie 2015_6

Voznesenie 2015_7

Voznesenie 2015_8

Voznesenie 2015_9

Voznesenie 2015_10

Voznesenie 2015_11

Voznesenie 2015_12

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA