Calendar
Старый/c - S/v Среда/Miercuri Новый/с - S/n
4 Decembrie 17 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului

Св. влмц. Варвары и св.мц. Иулиянии (6). Прп. Иоанна Дамаскина (4). Прп. отца нашего Иоанна коловодскаго. Иже во свв. отца шашего Геннадия, архиеп. новгородскаго. Празднование явлению иконы Пресвятыя Богородицы Дамаскиновой Троеручицы.

Sfânta mare Muceniţă Varvara. Sfânta Muceniţă Iuliana. Cuviosul Ioan Damaschin. Sfântul Ierarh Ghenadie.
Пища с маслом/Hrana cu ulei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 19 ianuarie 2015 (stil nou). Sărbătoarea Dumnezeieștii Arătări (Teofania) a Domnului, în loc.Ghindărești.

19 ianuarie 2015 (stil nou). Sărbătoarea Dumnezeieștii Arătări (Teofania) a Domnului, în loc.Ghindărești.

În ziua de duminică, 18 ianuarie, IPS Sa arhiepiscop Flavian a sosit în localitatea Ghindărești, județul Constanța, pentru a săvârși Dumnezeieștile slujbe în cinstea sărbătorii bisericii „de iarnă” - Botezul Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. Arhiereului i-au slujit preoții localității, protoiereul Afanasii Gavrilă și preotul Petru Evtei, de asemenea arhidiaconul Amfilohie (Chioc).

După rânduiala bisericească, slujbele în cinstea sărbătorii au început cu slujba Vecerniei Mari dinaintea Bobotezei, unde cel mai important moment este sfințirea Aghiazmei Mari, pentru care au venit în sfântul lăcaș mulțimea binecredinciosului popor. Slujba de priveghere a miezonopticii a oferit celor prezenți în sfânta biserică posibilitatea de a-și încărca sufletele cu bucurie duhovnicească și de a intra în atmosfera de sărbătoare, ascultând cântarea sublimă a corului. După sfințirea aghiazmei, vlădica a stropit biserica și credincioșii cu apa sfântă ca semn de părtășie a tuturor creștinilor la acest eveniment măreț și de asemenea, ca semn al Prezenței Harului Duhului Sfânt între noi, așa cum Același Duh Sfânt a fost prezent și la Botezul Dumnezeului - Om, Isus Hristos.

În predică, vlădica Flavian a explicat oamenilor importanța deosebită pe care o reprezintă pentru fiecare creștin, sfântul Botez primit în pruncie, cum poate fiecare din noi să se păstreze pe sine în curățenie, și despre cum poate fiecare să-și curețe sufletul său prin spovedanie și împărtășire regulată, pentru a primi de la Dumnezeu mântuirea.

Dându-I slavă lui Dumnezeu pentru ajutorul dat pentru săvârșirea sfintelor slujbe, credincioșii au plecat fiecare la casa sa, unde vor aștepta cu nerăbdare preotul să le stropească casa și ograda cu Aghiazma Bobotezei.

Bogoiavlenie 2015_1

Bogoiavlenie 2015_2

Bogoiavlenie 2015_3

Bogoiavlenie 2015_4

Bogoiavlenie 2015_5

Bogoiavlenie 2015_6

Bogoiavlenie 2015_7

Bogoiavlenie 2015_8

Bogoiavlenie 2015_9

Bogoiavlenie 2015_10

Bogoiavlenie 2015_11

Bogoiavlenie 2015_12

Bogoiavlenie 2015_13

Bogoiavlenie 2015_14

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA