Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 19 decembrie 2012. Sf. Ierarh Nicolae

19 decembrie 2012. Sf. Ierarh Nicolae

Miercuri 19 decembrie (stil nou), Înaltpreasfinția Sa Flavian Arhiepiscopul Slavei, a oficiat Sfânta Liturhie Arhierească la parohia „Sfânta Treime” din localitatea Carcaliu, județul Tulcea.
Vizita arhipăstorească a fost realizată la invitația preotului paroh, cu prilejul celebrării hramului „bisericii de iarnă” a acestei parohii – sărbătoarea „Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei”.

La sfânta Liturghie, chiriarhului Slavei i-au slujit preotul paroh, împreună cu preoții locului. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către corul parohiei, format dintr-un număr impresionant de membrii. În cadrul slujbei, Ierarhul a hirotesit pe copilul Antoni(Petrehov) în treapta de „sfeșenoseț”(purtător de lumânare) și în cea de citeț pe tânărul Ioan (Valentin Grigore).

La sfârșitul sfintei slujbe, chiriarhul Slavei a vorbit credincioșilor aflați în număr mare în sfânta biserică, despre viața și minunile sfântului ierarh săvârșite pentru a rămâne ca pildă de o importanță teologică nemăsurată pentru întreaga Ortodoxie.

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA