Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 14 ianuarie 2016 (stil nou). Sărbătoarea ”Tăierea împrejur cea după trup a Domnului Isus Hristos” și sărbătoarea hramului „Sfântul Vasile cel Mare”, în localitatea Slava Rusă.

14 ianuarie 2016 (stil nou). Sărbătoarea ”Tăierea împrejur cea după trup a Domnului Isus Hristos” și sărbătoarea hramului „Sfântul Vasile cel Mare”, în localitatea Slava Rusă.

14.01.2016 (stil nou) satul Slava Rusă (județul Tulcea) și-a sărbătorit hramul bisericii de iarnă cu hramul „Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei-Capadociei”. La invitația preotului paroh, părintele Luchian Abramov, la hram a ajuns arhiereul locului, arhiepiscopul de Slava, Flavian, care a condus și slujbele de seară și dimineața. Vlădicii i-au slujit preoți și diaconi din Eparhia Slavei: protoiereul Simeon Lavrente (Carcaliu), protoiereul Luchian Abramov (paroh), iereul Afanasie Ivanov (Slava Cercheză), iereul Andrei Andreiov (Carcaliu), arhidiaconul Amfilohie (Chioc) (Sfânta Mănăstire „Uspenia”), diaconul Pavel Xenofont (Jurilovca), diaconul Alexandru Ivanov (Slava Cercheză), diaconul locului Cornilie Gurei, dar și citeți și cântăreți din sat și din împrejurimi.

Cântăreții de la strane au reușit să creeze pentru localnici o adevărată sărbătoare. Cântările lor s-au auzit atât de frumos în această mică biserică, încât i-au încărcat pe toți cu energie duhovnicească și i-au pregătit pentru următoarea sărbătoare împărătească ce va urma in scurt timp, și anume Botezul Domnului. După terminarea Dumnezeieștii Liturghii, vlădica Flavian a rostit o predică în care a povestit despre scopul pentru care Hristos a fost tăiat împrejur, dar și una în care l-a slăvit în cuvinte pe Marele Sfânt din Capadocia, care prin exemplul său de viață nu încetează să ne îndrume pe drumul cel adevărat spre mântuirea sufletelor.

La încheiere, părintele Luchian, cu bunătate, a chemat pe toți cei prezenți la o agapă de sărbătoare.

Vasilia 2015_1

Vasilia 2015_2

Vasilia 2015_3

Vasilia 2015_4

Vasilia 2015_5

Vasilia 2015_6

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA