Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 14 ianuarie 2013. Sf. Ierarh Vasile cel Mare

14 ianuarie 2013. Sf. Ierarh Vasile cel Mare

În ziua praznicului Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului nostru Isus Hristos şi a Sfîntului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, parohia „Sfântul Nicolae” din localitatea Slava Rusă, jud. Tulcea și-a sărbătorit hramul bisericii mici. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Flavian, Arhiepiscop de Slava, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși și oficialități locale. Răspunsurile la strană au fost oferite de un  cor alcătuit din slujitorii parohiei locale dar și din parohiile învecinate.


La săvârșirea sfintei Liturghii, IPS Flavian a felicitat credincioșii cu prilejul hramului și a vorbit despre sensul duhovnicesc al tăierii împrejur a Mîntuitorului și despre virtuţile şi realizările pe plan pastoral-misionar ale Sfântului Vasile cel Mare. Înaltpreasfinția Sa  a îndemnat credincioșii să urmeze exemplul Sfîntului Vasile, ocrotitorul ceresc al locului, sporind mai mult în fapte bune și milostenie.


Cu binecuvîntarea Ierarhului, părintele Luchian Abramov, parohul bisericii ”Sfântul Vasile cel Mare”, a rostit un cuvânt despre semnificația duhovnicească a sărbătorii Tăierii împrejur a Domnului și despre personalitatea Sfîntului Ierarh Vasile cel Mare.

Vasilia Vel._1


Vasilia Vel._2


Vasilia Vel._3

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA