Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 12 iulie 2015 (stil nou). Sărbătoarea hramului Sfinților Apostoli Petru și Pavel în orașul Cernavodă.

12 iulie 2015 (stil nou). Sărbătoarea hramului Sfinților Apostoli Petru și Pavel în orașul Cernavodă.

În data de 12 iulie 2015 (stil nou), de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel a avut loc o slujbă solemnă închinată Domnului și în cinstea sărbătorii hramului parohiei de rit vechi din orașul Cernavodă (județul Constanța). La invitația preotului paroh - părintele Vasile, la sfânta sărbătoare a venit Înaltpreasfinția Sa Flavian, Arhiepiscopul Slavei, care a și condus sfintele slujbe. Înaltpreasfinției Sale i-au slujit părintele iereu Valentin Abaianitz (Constanța), părintele iereu Andrei Andreiov (Carcaliu), părintele arhidiacon Amfilohie (Chioc) - Episcopia Slavei, părintele diacon Alexandru Ivanov (Slava Cercheză) și părintele diacon Kornilii Gurei (Slava Rusă).

Sărbătoarea de vară a adunat o mulțime de credincioși atât locali, cât și oaspeți din orașele și satele învecinate. Toți au răbdat și s-au închinat cu râvnă la slujbele închinate Sfinților Apostoli, pentru a primi de la Ei ajutor în credință și în neputințe. Alături de slujba îmbrăcării sobornicești a arhiereului și de Dumnezeiasca Liturghie arhierească, clerul împreună cu poporul au săvârșit procesiunea sobornicească într-un cadru solemn numită „Krestnâi Hod”, înconjurul bisericii, moment în care s-a citit canonul Sfinților Apostoli, și s-a sfințit aghiazma mică (slujba sfințirii 1 august). La sfârșitul sfintei procesiuni, vlădica Flavian, în predica sa, a explicat credincioșilor pilda duminicală în care a fost povestită vindecarea slăbănogului din orașul Capernaum, și a explicat de asemenea importanța celor 2 mari Apostoli la întemeierea și întărirea Bisericii lui Hristos.

Părintele Vasile a mulțumit arhiereului și părinților (clerului), cât și stranelor și tuturor celor prezenți pentru trudele personale în rugăciune, și a invitat pe toți cei prezenți pentru a dezlega Postul Sfinților Apostoli la trapeza hramului.

Cernavoda_1

Cernavoda_2

Cernavoda_3

Cernavoda_4

Cernavoda_5

Cernavoda_6

Cernavoda_7

Cernavoda_8

Cernavoda_9

Cernavoda_10

Cernavoda_11

Cernavoda_12

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA