Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 07 aprilie 2013. Sărbătoarea Bunavestiri a Maicii Domnului

07 aprilie 2013. Sărbătoarea Bunavestiri a Maicii Domnului

La invitația părintelui paroh, Înaltpreasfinția Sa Flavian Arhiepiscopul Slavei s-a deplasat la parohia din loc. 2 Mai, pentru a săvârși Sfânta Liturghie Arhierească cu prilejul sărbătorii “Bunei Vestiri”.
Anul acesta sărbătoarea a avut o semnificație cu totul mai deosebită deoarece sărbătoarea Maicii Domnului a fost prăznuită în Duminica a 3-a a Postului Mare, a Sf. Cruci.

De aceea în ziua precedentă, la slujba Vecerniei și a Privegherii, s-a adus în mijlocul credincioșilor prezenți la slujbă, Sfânta și Cinstita Cruce pentru închinare, după rânduială.

Liturghia Arhierească a fost săvârșită de chiriarhul Slavei, într-un cadru solemn iar răspunsurile la strană au fost oferite de corul  parohiei.

La final, pr. Ivan Silvan, părintele paroh al parohiei din 2 Mai, a remarcat că ziua de 7 aprilie a fost una cu totul deosebită pentru Biserica noastră, întrucât s-a serbat Duminica Sf. Cruci. Părintele a adăugat că pentru parohia „Sf. Ioan Teologu“ din 2 Mai este o mare bucurie pentru că la sărbătoarea hramului bisericii mici din cadrul parohiei,  a slujit Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Flavian.

Arhiepiscopul Slavei a amintit în cuvântul de învăţătură rostit că sărbătoarea Bunei Vestiri este mărturisirea cea dreaptă a Mântuitorului Hristos. „Ortodoxia este credinţa dreaptă în Fiul lui Dumnezeu.  Buna Vestire este mărturisirea dreptei credinţe în coborârea lui Dumnezeu pe pământ şi în nădejdea urcării omului la cer. Toți proorocii și sfinții Vechiului Testament așteptau cu sufletul la gură răspunsul Sfintei Fecioare la auzul Vestirii celei Bune. Iar Duminica Sfintei Cruci, întărește și mai mult chemarea la pocăință, accentuând simbolul sfânt de izbăvire a neamului omenesc “, a explicat înalt Preasfințitul Stăpân.

Înalt Preasfinţia Sa Flavian şi-a exprimat bucuria de a fi alături de părintele paroh şi de credincioşi la hramul Bisericii „Buna Vestire“ din 2 Mai.


Blagovesenia_2013_1Blagovesenia_2013_2


Blagovesenia_2013_3

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA