Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 06 mai 2015 (stil nou). Prăznuirea zilei sfântului mare mucenic purtător de biruință Gheorghe, în orașul Năvodari.

06 mai 2015 (stil nou). Prăznuirea zilei sfântului mare mucenic purtător de biruință Gheorghe, în orașul Năvodari.

În ziua de 06 mai 2015, Înaltpreasfinția Sa Flavian, Arhiepiscopul Slavei a săvârșit slujba arhierească în orașul Năvodari (județul Constanța) cu prilejul sărbătorii hramului „bisericii de vară” a parohiei - ziua marelui mucenic și purtător de biruință Gheorghe. La sfintele slujbe, ierarhului i-au slujit: preotul locului - protoiereul Avacum Pricop, iereul Afanasii Ivanov (Slava Cercheză), iereul Petru Evtei (Ghindărești), iereul Alexei Eftei (Jurilovca), arhidiaconul Amfilohie Chioc (Mănăstirea Uspenia), diaconul Alexandru (Slava Cercheză) și diaconul Cornilii Gurei (Slava Rusă).

Întrucât anul acesta ziua sfântului mare mucenic este prăznuită în aceeași zi cu sărbătoarea Înjumătățirii Cincizecimii, credincioșii locului și pelerinii din orașele învecinate au găsit prilej îndoit de a sărbători și s-au adunat în număr mare la sfânta slujbă. După Dumnezeiasca Liturghie, arhiereul împreună cu soborul preoțesc au săvârșit cinul sfințirii apei împreună cu citirea canonului sfântului bine-plăcut al lui Dumnezeu - purtătorul de biruință Gheorghe. În predica Sa, Vlădica a felicitat pe toți cu prilejul marilor sărbători și a explicat semnificația praznicului Împărătesc Înjumătățirea Cincizecimii în Vechiul și Noul Testament, și de asemenea a îndemnat a lua aminte la exemplul pe care l-a dat nouă sfântul Gheorghe prin viețuirea sa. Lăsând bogăția și cinstea împăratului, tânărul Gheorghe alege comoarea Împărăției Cerurilor în locul slavei pământești, neluând în seamă marea mucenicie, la care a fost supus.

După predica arhiereului, preotul paroh - părintele Avacum de asemenea a felicitat pe toți credincioșii cu prilejul sărbătorilor, a mulțumit ierarhului pentru sfânta slujbă și a invitat pe toți cei ce s-au ostenit în rugăciune a se întări trupește la trapeza frățească.

Gheorghia Pob 2015_1

Gheorghia Pob 2015_2

Gheorghia Pob 2015_3

Gheorghia Pob 2015_4

Gheorghia Pob 2015_5

Gheorghia Pob 2015_6

Gheorghia Pob 2015_7

Gheorghia Pob 2015_8

Gheorghia Pob 2015_9

Gheorghia Pob 2015_10

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA