Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 04 decembrie 2012. Intrarea Maicii Domnului în Biserică

04 decembrie 2012. Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Zeci de credincioşi din Eparhia Slavei şi din ţară s-au adunat astăzi, 4 decembrie (stil nou), la Sfânta Mănăstire ”Vovidenia”, pentru a prăznui „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, hramul catedralei mănăstirii.


Sărbătoarea a debutat cu slujba Privegherii, în seara zilei de 3 decembrie (stil nou), iar astăzi a continuat cu Sfânta Liturghie.


Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către un sobor de  preoţi şi diaconi condus de IPS Flavian, Arhiepiscop al Slavei, cu participarea numeroșilor credincioși veniți din parohiile învecinate dar și din teritoriu.


Ca urmare a trecerii la Domnul a maicii starețe, shimnița Anatolia, cu prilejul sărbătorii, IPS Flavian a instalat pentru sfânta mănăstire noua stareță: maica Taisia(Usov).


După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţia Sa Părintele Arhiepiscop Flavian, a binecuvântat maicii nou-instalate, cârja stăreției cu îndemnul specific ”să fie toiag de întărire duhovnicească pentru cei slabi, iar pentru cei neascultători și mândri toiag de certare și de îndreptare”.


De asemenea îndemn arhieresc a fost adresat și către surorile și maicile sfintei mănăstiri, de a o asculta pe maica stareță în tot și în toate, fără clevetire sau împotrivire pentru ca împreună să poată intra întru bucuria Tatălui Ceresc.


În cuvântul de învăţătură rostit, chiriarhul Slavei a  arătat însemnătatea sărbătorii „Intrării în Biserică a Maicii Domnului”, subliniind importanţa prezenţei la slujbele Bisericii a creştinilor, în lucrarea pentru mântuirea sufletului.


Vvedenia_2012_1


Vvedenia_2012_2


Vvedenia_2012_3


Vvedenia_2012_4Vvedenia_2012_5


Vvedenia_2012_6
Vvedenia_2012_7


Vvedenia_2012_8


Vvedenia_2012_9

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA