Calendar
Старый/c - S/v Среда/Miercuri Новый/с - S/n
4 Decembrie 17 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului

Св. влмц. Варвары и св.мц. Иулиянии (6). Прп. Иоанна Дамаскина (4). Прп. отца нашего Иоанна коловодскаго. Иже во свв. отца шашего Геннадия, архиеп. новгородскаго. Празднование явлению иконы Пресвятыя Богородицы Дамаскиновой Троеручицы.

Sfânta mare Muceniţă Varvara. Sfânta Muceniţă Iuliana. Cuviosul Ioan Damaschin. Sfântul Ierarh Ghenadie.
Пища с маслом/Hrana cu ulei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 02 februarie 2012. Sinodul Eparhial al Episcopiei Slavei

02 februarie 2012. Sinodul Eparhial al Episcopiei Slavei

Joi 2 februarie 2012 (stil nou), la sediul Centrului Eparhial din Slava Rusă s-a întrunit Sinodul Eparhial al Episcopiei Slavei sub preşedinţia Înaltpreasfinţiei Sale  Arhiepiscop Flavian. Au fost prezenţi clericii şi membrii comitetelor parohiale (alcătuite din mireni) ai parohiilor aparţinătoare Arhiepiscopiei care au luat în dezbatere punctele de pe ordinea de zi.

Astfel, s-au pus în discuţie probleme financiare cu care se confruntă Arhiepiscopia, şi implicit  Mănăstirea „Uspenia”, ca urmare o noilor clădiri construite pe acest teritoriu. Totodată a fost abordată hotărârea Sinodului Mitropolitan din Brăila, cu privire la eliberarea unor autorizaţii pentru pictorii de icoane de pe teritoriul eparhial. Pentru verificarea şi eliberarea acestor autorizaţii Sinodul Arhiepiscopal a alcătuit o comisie menită să realizeze această acţiune.

Pe ordinea de zi, au fost discutate o serie de măsuri cu privire la ordinea interioară a parohiilor, cât şi probleme de ordin Liturgic. Sinodul Eparhial a soluţionat unele problemele aduse în discuţie pe ordinea de zi, iar pentru altele sau încercat găsirea unor metode de soluţionare.

După dezbateri îndelungate, I.P.S. Flavian, a declarat şedinţa ca fiind încheiată.

Adunarea eparhiala_2012_1

Adunarea eparhiala_2012_2

Adunarea eparhiala_2012_3

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA