Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 02 august 2016 (stil nou). Sărbătoarea hramului sfântului proroc Ilie, în orașul Constanța.

02 august 2016 (stil nou). Sărbătoarea hramului sfântului proroc Ilie, în orașul Constanța.

La invitația părintelui Valentin Abaianitz, preotul paroh al bisericii cu hramul Sfântul proroc Ilie, în ziua de sâmbătă, 01 august 2016, în orașul Constanța a ajuns ÎPS Flavian, arhiepiscopul de Slava, pentru a oficia slujbele în cinstea hramului bisericii. În afara părintelui paroh, vlădicii i-au mai slujit și următoarele fețe duhovnicești: părintele preot Petru Evtei (Ghindărești), părintele preot Vasile Varona (Cernavodă), părintele preot Ioan Bordeanu (București), părintele arhidiacon Amfilohie (Chioc)(Sfânta Mănăstire Uspenia) și părintele diacon Alexandru Ivanov (Slava Cercheză).

Slujbele în cinstea zilei de duminică și a sfântului au trecut într-un mod solemn și în același timp cursiv. Biserica a fost neîncăpătoare pentru mulțimea de cântăreți de strană experimentați și pentru credincioșii îmbrăcați în frumoase straie de sărbătoare, iar praznicul a devenit și mai frumos atunci când arhiepiscopul Flavian împreună cu slujitorii au ieșit în curtea bisericii și au săvârșit rânduiala sfințirii apei și i-au cerut sfântului Ilie sa ne dea mult-așteptata ploaie. După terminarea liturghiei arhierești, vlădica Flavian le-a spus oamenilor prin intermediul predicii despre Evanghelia de duminică și despre viața marelui proroc Ilie. Părintele Valentin a spus de asemenea câteva cuvinte, felicitându-i pe toți cu ocazia sărbătorii și mulțumindu-le arhiereului și oaspeților pentru rugăciunea comună. El de asemenea i-a invitat pe toți să ia parte la agapa pregătită cu creștinească iubire de enoriașii locului, care nestricând buna tradiție, și-au primit musafirii cu multă căldură.

Sv. Pr. Ilii 2016_1

Sv. Pr. Ilii 2016_2

Sv. Pr. Ilii 2016_3

Sv. Pr. Ilii 2016_4

Sv. Pr. Ilii 2016_5

Sv. Pr. Ilii 2016_6

Sv. Pr. Ilii 2016_7

Sv. Pr. Ilii 2016_8

Sv. Pr. Ilii 2016_9

Sv. Pr. Ilii 2016_10

Sv. Pr. Ilii 2016_11

Sv. Pr. Ilii 2016_12

02 august 2016 (stil nou). Sărbătoarea hramului sfântului proroc Ilie, în orașul Constanța.

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA