Calendar
Старый/c - S/v Суббота/Sambata Новый/с - S/n
30 Noiembrie 13 Decembrie
Рождественский пост/Postul Nașterii Domnului
Рыба/Peste

Св. и всехвальнаго ап. Андрея первозваннаго (Пл). Иже во свв.отца нашего Фрументия, архиеп. индийскаго.

Sfântul, slăvitul Apostol Andrei, cel întâi chemat. Sf. Frumenţiu, episcopul Indiei
Navigare
Calendar 2019
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Noutăţi / 02 august 2015 (stil nou) Sărbătoarea sfântului slăvitului prooroc Ilie, în orașul Constanța.

02 august 2015 (stil nou) Sărbătoarea sfântului slăvitului prooroc Ilie, în orașul Constanța.

În data de 02 august 2015 (stil nou), parohia de rit vechi din orașul Constanța și-a aniversat hramul ce este închinat în cinstea sfântului slăvitului prooroc Ilie. La invitația parohului - părintele Valentin, la sărbătoare a venit și Înaltpreasfinția Sa Flavian, arhiepiscopul Slavei, care a și oficiat sfintele slujbe arhierești în cinstea sărbătorii. Ierarhului i-au slujit preoții eparhiei și de asemenea clerici din Rusia. La sărbătoare au slujit: protoiereu Luchian Abramov (Slava Rusă), iereu Afanasii Ivanov (Slava Cercheză), iereu Valentin Abaianitz (Constanța), iereu Vasile Varona (Cernavodă), iereu Flor Văsii (Tatarița, Bulgaria), iereu Andrei Andreiov (Carcaliu), iereu Kornilii Hușleag (Iași), arhidiacon Amfilohie (Chioc) (Sfânta mănăstire „Uspenia”), protodiacon Victor Saveliev (Mitropolia Moscovei, Rusia), protodiacon Andrei Morjakov (Egorievsk, Regiunea Moscovei, Rusia), diacon Pavel Xenofont (Jurilovca), Diacon Vasile Trifan (Moscova, Rusia), diacon Alexandru Ivanov (Slava Cercheză) și diacon Kornilii Gurei (Slava Rusă).

Particularitatea și lucrul deosebit al sărbătorii a fost sosirea din Rusiei a „Corului arhieresc al corului Mitropoliei Moscovei”, care a slujit pe ambele strane în timpul slujirii lui Dumnezeu. Cântarea frumoasă a fost auzită întru slăvirea lui Dumnezeu și a rugătorului său - proorocul Ilie, dar și spre bucuria credincioșilor, care s-au adunat într-un număr mare pentru a se ruga și a auzi horul cântăreților talentați, veniți din patria mamă a strămoșilor lor.

După Dumnezeiasca Liturghie arhierească, a fost săvârșită tradiționala din fiecare an sfințire a apei mici, după care credincioșii au putut auzii predica arhiepiscopului Flavian, care a povestit despre viața sfântului slăvitului prooroc Ilie. El a îndemnat pe toți a râvni la credința tare și nestrămutată a sfântului și a adus ca exemplu rușinarea închinătorilor la zeul Baal. Mulțumită credinței adânci și a rugăciunii fierbinți a  proorocului, Dumnezeul cel Adevărat a ars nu doar jertfelnicul udat cu apă, ci și pietrele din jurul acestuia.

Vlădica de asemenea a mulțumit clericilor și cântăreților de la strane din Rusia pentru înfrumuțesarea slujbei și a urat, ca slujbele împreună slujite cât și întâlnirile dintre ortodocșii de rit vechi din România și Rusia să nu fie doar evenimente istorice, ci să se transforme în tradiții.

În cuvântul de încheiere, părintele paroh a punctat că venirea corului a fost chiar într-un moment aniversar: al 15-lea an al parohiei. De asemenea, parohul a mulțumit tuturor pentru dragostea frățească arătată și pentru rugăciunea de obște.

 

Sv. Ilii 2015_1

Sv. Ilii 2015_2

Sv. Ilii 2015_3

Sv. Ilii 2015_4

Sv. Ilii 2015_5

Sv. Ilii 2015_6

Sv. Ilii 2015_7

Sv. Ilii 2015_8

Sv. Ilii 2015_9

Sv. Ilii 2015_10

Sv. Ilii 2015_11

Sv. Ilii 2015_12

Sv. Ilii 2015_13

Sv. Ilii 2015_14

Sv. Ilii 2015_15

Sv. Ilii 2015_16

Sv. Ilii 2015_17

Sv. Ilii 2015_18

Sv. Ilii 2015_19

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA