Calendar
Старый cт.
Stil vechi
Вторник
Marți

Новый cт.
Stil nou
18
Май
Mai
31
Май
Mai
Cвятаго мученика Феодота, и с ним свв. мцц. дев: Текусы, Иулий, Александры и проч. (4). Свв. мч. Петра и проч. (4).
Sf. mc. Teodot din Ancira. Sfântul mucenic Petru.
Calendar 2020
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Eparhia / Mănăstiri / Mănăstirea de maici "Vovidenia"

Mănăstirea de maici "Vovidenia"

        Mănăstirea îşi are istoricul încă din secolul XVII-lea, când în acest loc au venit călugări ruşi care au înfăptuit un mic schit cu chilii de lemn. Neavând locaş de închinare, au despădurit un loc pe care au construit o biserică mică de lemn. Stareţul întorcându-se în Rusia a adus Icoana Maicii Domnului din Kazan, de unde îşi trage şi numele biserica mică actuală. Nu după mult timp pe acest loc au venit credincioşi ruşi de rit vechi(lipoveni) care au înfiripat în jurul acestei vetre satul Slava Rusă. Călugării s-au retras în zona împădurită, unde au construit o altă biserică, tot din lemn, pe locul unde se află acum Mănăstirea Uspenia.

         Mai târziu, o văduvă bogată din Rusia a vizitat schitul care era părăsit şi după revenirea ei din Moscova împreună cu slujnica sa şi câteva maici au pus bazele unei mănăstiri de maici construind chilii şi ducând o viaţă de sine. În urma inundaţiei din 1850 care a distrus chiliile şi rămânând numai biserica care le-a dat speranţă şi punând încrederea în Dumnezeu, au plecat în Moscova şi primind ajutoare au revenit şi au construit alte chilii pe un loc mai înalt, unde se află acum mănăstirea.

         În prezent în mănăstire sunt două biserici : o biserică mare cu hramul Intrarea Maicii Domnului, prăznuit la data de 21 noiembrie pe stil vechi şi 4 decembrie pe stil nou,

bis. vovidenia

şi o biserică mică (de iarnă) cu hramul  Icoana Maicii Domnului din Kazani,

bis. kazani

prăznuit de două ori pe an odată vara pe data de 8 iulie (st. v.) 21 iulie (st. n.) şi toamna pe data de 22 octombrie (st. v.) 4 noiembrie (st.n.)

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA