Calendar
Старый cт.
Stil vechi
Воскресение
Duminica
Новый cт.
Stil nou
16
Январь
Ianuarie
29
Январь
Ianuarie
Неделя 32-я по Пятьдесятницы, о Закхее. Глас 7-й./ Duminica a 32-a după Cincizecime. Glasul 7.
Поклонение чест. веригaм св. всехвальнаго апостола Петра (6). Свв. мчч. Певсипа, Пеласипа, Мелевсипа и Неонилы, бабы их. Св. мч. Даникта чтеца. Свв. мчч. Неона, Турвона  Иовиллы, жены. Св.блж. Максима иерея тотемскаго. Св. мч. и исп. Сампсона, иже в Вязниках в XVII веце за правоверие пострадавшаго.
Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru. Sfinții mucenici, frați Spevsipp, Elevsipp, Melevsipp și mucenița Neonila. Sfântul și fericitul Maxim, preotul din Totem. Sfântul mucenic Danact citețul.
На утрений Ев. Ин. 66. Литургия Св. Иоанна Златоустаго.
На лит. Ап. Тим. 285, Деян. 29. Ев. Лк. 94, Ин. 67.
Пища скоромная/Dezlegare carne, ouă, brânză, etc.
Calendar 2020
Calendar 2014
 
Locatia curenta: Prima pagina / Eparhia / Arhierei / Episcop Leonid

Episcop Leonid

Episcop Leonid

Al 9-lea episcop al Slavei

S-a născut în anul 1921 luna iunie ziua 8 în comuna Slava Rusă. Având o chemare Dumnezeiască datorită acelor locuri sfinţite de câtre străbunii noştri care s-au nevoit la M-re Uspenia de-a lungul sutelor de ani,vine la această m-re în anul 1940 în luna Decembrie ziua 1.

În anul 1951 de hramul bisericii mici -Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril, este sfinţit de Ep. Vladimir ca citeţ-acesta fiind prima treaptă a preoţiei-şi începutul unui drum bogat d.p.d.v. spiritual. Peste 2 ani în 1953 la data de 26 octombrie de hramul bisericii din loc Slava Cercheză  -Sf. Dumitru, este uns ca diacon de către Mitropolitul Tihon. A slujit în această chemare pe lângă 3 episcopi,iar în anul 1972 în ziua a doua a hramului m-rii pe 15 august este avansat ca protodiacon,rămânând în această funcţie până după moartea predecesorului său,Ep. Ambrozie în anul 1981.Tot în acest an la Marele Sfinţit Sobor ,este ales  candidat la postul rămas vacant. În urma acestei hotărâri,primeşte cinul călugăriei cu numele LEONID. Numele lui înainte de călugărie fiind LUCHIAN. La 10 octombrie 1981 este sfinţit preot şi la numai două zile după, cu un mare sobor de preoţi,este uns de Ep. Chiprian al Moldovei, Episcop de Slava. În această nouă vrednicie,timp de 20 de ani a hirotonisit şi a participat la hirotonisirea a 2 Mitropoliţi, 3 Episcopi, a sfinţit 2 Arhimandriţi, 10 diaconi şi apoi preoţi şi 3 diaconi,perioada lui fiind una dintre cele mai prolifice,fără să mai spunem că tuns în cinul de călugări mulţi monahi şi multe monahini (călugăriţe).

După o viaţă atât de încărcată,la 30 ianuarie 2002 într-o zi de miercuri ,sufletul lui este chemat la Stăpânul tuturor sufletelor în împărăţia Tatălui Ceresc. Trupul său este înmormântat cu un foarte numeros sobor de preoţi veniţi din toate părţile ortodoxiei în incinta m-rii alături de al doilea arhiereu al acestei eparhii-Arcadie.

Actiuni document

Realizare tehnica: CST IMPEX ROMANIA